FORRADALOM

Forradalom az ingyenes képzés területéről

Hogyan használhatod ki igazán számítógéped lehetőségeit?

Rendkívüli dologra készülök, egy olyanra, amivel megkönnyítem számodra a számítógép használatot.

A www.pcmegoldasok.hu oldalon már számos videót készítettem, amit sokan megnéztek, és az ott látható ötleteket a mai napig hasznosítják. A blogban található videókhoz hasonlóan még több segítséget szeretnék adni.

Mi lenne, ha egy nagyobb lépést tennél?

Egy olyan ingyenes tanfolyamot kínálok neked, melyet máshol több 100.000 Ft-ért végezhetnél el! Azonban neked ez most INGYENES! Íme egy rövid vázlat (a tanfolyam témakörei), hogy mire is gondoltam:

Windows:

 • Asztal, tálca,
 • Windows feladatkezelő,
 • Windows programok használata,
 • Parancsikon létrehozás,
 • Gyorsindítás,
 • Fájlok és mappák kezelése,
 • Keresés a számítógépben.

Szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentációkészítés:

 • Microsoft Office Word,
 • Microsoft Office Excel,
 • Microsoft PowerPoint,
 • LibreOffice Writer (szövegszerkesztő),
 • LibreOffice Calc (táblázatkezelő).

Fényképek, videók szerkesztése:

 • Windows fénykép- és faxmegjelenítő,
 • Paint,
 • Képszerkesztők használata,
 • Online videó szerkesztés,
 • Pinnacle videó szerkesztő.

Internetes alkalmazások:

 • Google szolgáltatások: gmail, naptár, feladat, fordító, keresés, térkép,  fényképek…,
 • Közösségi oldalak (Facebook, Twitter),
 • Böngészők használata: Firefox, Google chrome, Explorer,
 • Levelező programok használata,
 • FTP használata,
 • Hasznos weboldalak,
 • Online szótárak.

Weblapszerkesztés:

 • Ingyenes weblapszerkesztők használata,
 • Fél óra alatt segítek neked létrehozni egy saját weboldalt (a tárhelyet és a domain nevet is ingyen kapod).

Egyéb:

 • DVD és CD írás problémamentesen
 • Freecommander/Total commander használata,
 • Számítógép karbantartása, gyorsítása,
 • Vírusírtás, kémprogram irtás,
 • Hibakeresés.

Ami a legfontosabb: Ez csak töredéke annak, amiben segíteni szeretnék! Ez az anyag folyamatosan bővülni fog, te is megírhatod, hogy miről szeretnél hallani, és amint lehet, készül róla egy anyag.

Bizonyára felmerült benned pár kérdés:

1.  Milyen időközönként kapod az újabb videókat?

Heti rendszerességgel fogsz kapni egy videót, leírást, checklistát…

2. Hol lesz a tanfolyam?

Nem kell kimozdulnod otthonról, hogy járatos legyél a számítástechnika világában, kedvenc székedben ülve nézheted meg az oktatóanyagokat és követheted a mintákat.

3. Attila, miért csinálod?

Mivel informatikusként sokféle számítástechnikai kérdéssel és problémával fordulnak hozzám az emberek, rájöttem, hogy vannak olyan alapproblémák, amiket saját maguk is meg tudnának oldani, ha rendelkeznének bizonyos informatikai jártassággal.

Ehhez kívánok segítséget nyújtani. Szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy minél több ember tudja sokoldalúan használni a számítógépét. Nagyon örülnék neki, ha sok-sok embernek tudnék segíteni abban, hogy öröme, sikerélménye legyen a saját maga által megvalósított dolgaiban.

4. Mennyibe kerül?

INGYENES!

Az indulásnak viszont van egy apró feltétele:

Az egész akkor indul el, ha már van 5.000 jelentkező.

JÓ HÍR: az előző mondat már nincs életben. Karácsonyi ajándékként elindítottam az első anyagot. A folyamatosan felkerülő anyagokat a blogban az “Ingyenes oktatóanyagok” kategóriában találod.

 

A mostani feliratkozásodat követően rögtön hozzáférsz a következő anyagokhoz:

 • Hogyan gyorsítsd fel gépedet? (Tempóváltás),
 • Hogyan szabadulj meg a vírusoktól? (14 részes tanfolyam),
 • Hogyan akadályozd meg a pendrive-on terjedő vírusok továbbterjedését?.

Ha szeretnéd hosszútávon is magabiztosan használni a számítógéped, akkor itt az ideje, hogy jelentkezz! Ígérem, nem bánod meg!

Feliratkozás:Ha tetszik a kezdeményezés, akkor kattints a “Tetszik” “Tweet” “+1″ gombra használhatsz több megosztást is)


Köszönöm, hogy segítesz megosztani másokkal ezt a lehetőséget!

68 hozzászólás a(z) “FORRADALOM” bejegyzéshez

 1. Ezen őrlődök már pár hete, saját üzletemben is. Azt hittem, csak én találkozok ezzel a jelenséggel, már-már magamat hibáztatva, hogy kakukktojás vagyok. Nem győztem oktatni, alapoktól kezdve az informatikát. Rájöttem, lehetetlen feladat pár nap alatt megtanítani az embereimet. Megdöbbentő Internet és PC analfabetizmussal találkozok, nap, mint nap. Diplomás emberek olyan távolinak látják az egyre gyorsuló digitális forradalmat, hogy nem is mernek már versenybe szállni vele. Feladják! Reméljük segít nekik ez az ingyenes képzés. Nem kis feladat bevállalni, gratulálok hozzá, hiszen folyamatosan változik minden. Aktuálisan az információkat frissen tartani szerintem nagyon nehéz. De már azzal is nagy célt érhetünk el, ha az alapokat megkapják. Van honnan elindulni. Kezdő lökésre szükség van. De nem mindenki képes tanulni. Ahogy Gabriel írta hírlevelében “nem is kezdenek már el számítógépet kezelni, mert nincs értelme” Ne adjátok fel :)Én támogatom.

 2. Köszönöm ezt a lehetőséget ,melyet kihasználok hisz minél többet lehet lehet tanulni a modern eszközök használatával .Az ismerőseimnek is sok szeretettel ajánlom ,mert így ők is együtt tudnak haladni a fel-
  gyorsult modern technika világával.Aki csak teheti bátran éljen ezzel a lehetőséggel ,mert így tudunk a felnövő nemzedéknek is segíteni az életben.Én megköszönöm a lehetőséget, élek vele és támogatom .További szép napot Üdvözlettel Maria Magdolna

 3. Szia! Nem vagyok hülye a számitógéphez, sem az általánosságban használt programok kezeléséhez, de mégis örülök h adódott egy ilyen lehetőség sosem árt egy kis frissités! Nem árt se a kezdőnek se a haladónak!
  Köszönöm szépen!

 4. Kedves Attila!
  Már több hete jelentkeztem erre a nagyszerű lehetőségre, mert nagyon sok hiányosságomat tudom majd vele pótolni.Minden héten izgatottan várom, hogy milyen új dologgal fogok találkozni. Persze a rá szoruló ismerőseim között is hirdetem ezt a nem minden napi, de igen értékes lehetőséget.
  Üdv:u:Ferenc

 5. Tisztelt Attila!Koszonet a TUDASOD megosztaraert,a siker biztos nem fog elmaradni.Foleg mert szivbol teszed,nem anyagiakert.Es aki szereti a kihivasokat most elhet vele.ezer koszonet!!!udvozlettel eva es minden jot kivanok!roma,05.06.2011.

 6. Kedves Attila!
  Továbbra is igyekszem a nyomodba maradni.Érdeklődéssel várom minden rezdülésedet. Csak hát a kis agytekervényem eléggé beszűkült.
  Üdv.:U:Ferenc

 7. Kedves Attila!
  Szívesen hallanék a linkkészítés a hivatkozás rejtelmeiről,weblapra,szövegre,fájlra.Egyébként minden tisztelet a tiéd.Sok-sok embernek szerzel örömet evvel,hogy segítesz megoldani a P.C.-és gondjainkat.
  Tisztelettel Imre

 8. Kedves Attila!

  Sok-sok köszönet az önzetlen segítő szándékért és megvalósításért! A tanfolyamot rendkívül hasznosnak tartom!
  Természetesen népszerűsítem, ez a legkevesebb, amit megtehetek…

  Sok jelentkezőt, sikert kívánok,
  Barátfalvy Irén

 9. Kedves Attila!

  Én is nagyon örülök, hogy létezik még ilyen önzetlen, segítőkész ember, aki idejét sem kímélve velünk akarja megosztani a tudását! Ráadásul: ingyen!!! Nagyon jó érzés, hogy létezik ilyen! <3 További sok sikert kívánok, valamint, hogy minél előbb meglegyen az 5000 fő!!! :))))

 10. Kedves Attila!

  Nagyon örülök, hogy létre hoztad ezt az oldalt, ez nagy segítség akik szeretnének meg ismerkedni a számítógép használatával, de idő hiány miatt, nem tudnak elmenni a tanfolyamra.
  Köszönet az önzetlenségedért, hiszen nem sok mindenki van, aki ingyen tanfolyamot szervez. Én ajánlani fogom mindenkinek, mert nagyon hasznos az oldal!
  Köszönjük Attila!

 11. Nagyon hálás vagyok ezért a kezdeményezésért, ma már érdemes a számítógép sok-sok lehetőségét kihasználni.
  Már küldöm is tovább, hogy minél előbb meglegyen az 5000 fő.

  KÖSZÖNÖM: ANIMAMA

 12. Köszönöm ezt az önzetlen segítséget nem csak a magam nevében, azokéban is, akiknek most tovább fogom küldeni, mert aki ezt magának megtartja és nem adja tovább az ismerőseinek nagyot vétkezik. Ha már ilyen segítőkész vagy én legalább 2000 embernek tovább adom, hogy mindenki hozzájusson az anyagodhoz. Még egyszer köszönöm és sok sikert kívánok ehhez a szolgálathoz.

 13. Kedves Attila!

  Köszönöm a lehetőséget, hogy megosztod velünk tudásodat. Szükségét érzem a tanulásnak, mert amit eddig 3 év alatt felcsipegettem az elég keserves volt, lassú haladással, és ingatag tudással.

  Köszönöm és tovább adom.

 14. Kedves Attila!
  Mi email-en keresztül régi ismerősök vagyunk. Nekem már többször segített amiért nagyon hálás vagyok. Ezt a tanfolyamot régóta várom.
  Még mindig sok mindent nem tudok, de nem adom fel. A Családomból máris hárman biztos jelentkezők vagyunk, egy ilyen lehetőséget vétek
  lenne kihagyni. Dicséret a kezdeményezésért!

  Üdvözlettel: Veronika

 15. Szia Attila ! Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, mert úgy érzem, hogy ez számomra igen hasznos lesz.
  Több olyan ismerősömnek fogom továbbítani emailedet, mert tudom, hogy vagyunk egypáran, akiknek
  biztosan hasznára válik ez a “tanfolyam”.
  Köszi még egyszer a lehetőséget. Kati

 16. Kedves Attila! _bizony-bizony én a 66 évemmel szükséges tartom ,hogy sajátítsak el dolgokat.Köszönöm ezt a szép nemes gondolatot,amit a többi ember tanítására fog fordítani. A sikeresebb odaérések a céljainkhoz nagyobb öröm lesz számunkra,akik hasonló helyzetben vannak! Tisztelettel tartozunk az ilyen embertársainknak! Tiszteletem!

 17. Kedves Attila!
  Örömmel látom, hogy sikerült újra beindítani ezt a remek lehetőséget. Már nagyon vártam rá. Ígérem ,hogy buldog módjára foglal követni a fel ajánlott tananyag meg ismerése érdekében

  Köszönöm az értesítést és igyekszem ismerőseimnek tovább adni.

  Üdvözlettel:U.Ferenc

 18. Kedves Attila!
  Köszönöm a lehetőséget, nagy örömmel csatlakozom. Már értesítettem néhány barátomat is.
  Nagyon rendes dolog tőled, hogy segítséget nyújtsz azoknak, akik szeretnének kicsit többet tudni.
  Már vagyunk 5000-en?
  Üdvözlettel: Eszter

  • Kedves Eszter!

   Még nem vagyunk 5.000-en, szépen lassan közelítünk. Remélem minél többen ajánlják az oldalt, akkor előbb tudunk indulni.

   Üdvözlettel
   Gyarmati Attila

 19. szeretnélek megkérni, hogy az alapoktól kezdeve videok küldése, fényképek áthelyezése, levelezésre lenne szükségem.

  Köszönettel : Erzsébet..

 20. Kedves Attila! Többesszámba arra kérünk mindent magyarázz el (szájbarágosan) hogy mindenki megértse. Ha html formában
  tájékoztatsz bennünket , persze videóval kiegészítve, hatásosabb és elmentve utólag is használható ha elbizonytalanodunk valamiben.
  Köszönöm a pozitív választ, leköteleztél vele. Mindenben számíthatsz rám. Ott találsz a mai Hír24 vége felé 2x egymás alatt kommentel.

  Üdvözlettel: Veronika

 21. Kedves Attila!

  Szinte naponta sürgetnek fotók feltöltésére, ami nekem kicsit nagy falat. Alig várom a segítséget. Én már kiválasztottam olyan
  barátokat akiktől sokat tanulhatok. Az ambícióm egyre jobban megerősít, hogy ne adjam fel, pedig a korom túl van minden eddigi
  jelentkezőn. Mindenkit arra biztatok vágjon bele, engem nem lehet lebeszélni a képzésről. Mióta internetezem egész más irányt vett
  az életem. Nagy része van ebben Attilának, hálás vagyok érte. Életvidám lettem. Pedig minden okom meg lenne a depresszióra.
  Üdvözlettel: Veronika

 22. Kedves Attila!

  Ezzel az önzetlen segítséggel beírtad magad a jótékonyság albumába. Ki mit ad, azt kapja vissza. Sok piros pontra tettél szert.
  Hatalmas táborod van, aminek nagyon örülünk. Remélem mindenki egyet ért velem. Azzal tisztába vagyunk, hogy ez a SIKER óriási
  munkád eredménye. Én biztatlak szárnyalj magasra és követi az elismerés. Utólag rá fogsz jönni, nem volt hiába ott vár a dobogó
  legfelső foka. Az emberek elismerése többet ér minden kitüntetésnél. Drukkolok Neked, nálam nyerő Vagy!
  Tisztelettel üdvözöl: Veramami

 23. Kedves Attila nagyon köszönöm a jó dolgokat nagyon tetszik és én is el küldtem egy pár jó barátomnak és nagyon örült neki kivánok önnek najon boldog ujjévet erőben egészségben üdvözlettel G sándor.

 24. Kedves Attila!
  Leírhatatlan az örömöm, csak csatlakozni tudok, az előttem szólókhoz,mozgáskorlátozottként, itthonról ingyen tanulni, szinte fel sem fogtam még, ezt a nagy- szerű lehetőséget.
  Nagyon, nagyon szépen köszönöm, és osztom én is tovább.
  Erőben egészségben, kívánok, nagyon Boldog Békés Újévet. Julianna

 25. Kedves Attila! Nagyon köszönöm a lehetőséget, de nem kivánok a Facebook-ra regisztrálni! Gondolom, helyesebben remélem, hogy ez nem jelent hátrányt részemre, ugyanis nagyon sok negativ dolgot hallottam róla, továbbá kevés az időm!
  Üdvözlettel:
  Éva

 26. Tisztelt cím!
  Szeretném megvásárolni az oktatóanyagaikat, de már nem látom a weboldalon az erre utaló lehetőséget. Várom válaszát. Üdv. Kiss Krisztián.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>